Raceschool

Raceschool.be biedt de kans aan alle autoliefhebbers om hun ultieme droom eindelijk waar te maken namelijk zelf rijden op de mooiste circuits van ons land: Zolder en Spa-Francorchamps. Onze ervaren instructeurs helpen aspirant-piloten om op een veilige en gecontroleerde manier hun rijvaardigheden bij te schaven, en dit voor zowel beginners als reeds ervaren piloten.
race beginners 5Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat iedereen een begeleiding op maat kan vinden, wat ook uw doel is. We geven instapcursussen aan beginnende rijders en leren hen de eerste beginselen van het racen; de ideale rijlijn en een perfecte bochtentechniek zijn de basis voor een betere wagenbeheersing. Ook enthousiastelingen die de overstap willen maken van het trackday rijden naar de echte competitie kunnen we bijschaven. Betere remtechnieken, betere kijktechnieken en de eerste basis van een goede wagenafstelling zullen leiden tot betere rijtijden, klaar voor de start. Ook ervaren piloten kunnen bij ons terecht voor een analyse van hun rijstijl en bijsturing waar nodig.
Racen kan je enkel leren door veel te oefenen en daarom ligt de nadruk bij Raceschool.be ook op zelf rijden en veel tracktime.
beginners
Om te beginnen krijg je een theoretische uitleg over het rijden op een circuit. Zo moet je onder andere weten welke vlaggen er bestaan en wat ze betekenen. Verder krijg je een korte uitleg over je zitpositie,
race beginners 1
positie van je handen en armen ten opzichte van je stuur etc.Na de theorie volgt meteen de praktijk en kruip je samen met een ervaren instructeur de wagen in om nadien zelf de pitlane uit te rijden en het circuit op te gaan. Daar krijg je van jouw instructeur nog uitleg over het remmen, de rempunten en de manier van remmen. Ook het bochtenwerk wordt je aangeleerd. Wanneer moet je insturen? Waar moet je naar kijken? Op welk moment mag je terug accelereren?
Op deze manier doe je verschillende rondjes en wanneer de eerste sessie afgelopen is, rijd je opnieuw de pitlane binnen. De instructeur geeft je nog enkele tips mee en nadien vertrek je met een klein groepje wagens om achter de pace-car aan te rijden. Je zal zeker en vast zelf de kans krijgen om vlak achter de lead-car te rijden (met daarin een ervaren piloot) om zo de ideale rijlijnen onder de knie te krijgen.
Op dit moment heb je dan voldoende richtlijnen gekregen om een goede basistechniek onder de knie te krijgen. Tijd om te oefenen nu! Je gaat nu het circuit op met een instructeur en we verhogen de snelheid.
gevorderden
race beginners 3
Ook voor de al iets meer ervaren trackday piloot bieden wij heel wat mogelijkheden aan want misschien denk je er wel aan om competitie te gaan rijden. Zo kan je bij ons terecht voor een namiddag rijden met een privé-instructeur aan je zijde om je techniek bij te schaven.
Hierbij gaan we zeker extra aandacht besteden aan de theorie en de wetten van de fysica die erachter schuilen en gaan we dieper in op je rem- en instuurpunten, bochtencombinaties, de begrippen overstuur en onderstuur, hoe die te vermijden en nog veel meer.
Een echte piloot word je niet op één dag en daarom gaan we je vooruitgang zeer goed opvolgen en analyseren, verschillende sessies inlassen en steeds nieuwe doelen stellen met als einddoel een racelicentie en competitie autosport. Raceschool.be begeleidt je gedurende het gehele traject en verhoogt zo je slaagkansen.
 Competitie
Ook de ervaren competitiepiloten kunnen bij ons terecht voor een specifieke training om hun techniek bij te schaven. Na een grondige analyse van je sterktes en zwaktes kunnen we samen werken naar verbetering van je rondetijden.
Raceservice
race beginners 4
Ook voor de keuze van de ideale competitie (Sprintcup, Endurance, Historic enzovoort) kan je bij ons terecht. Verder geven wij professioneel advies voor de aankoop van een racewagen.
Dankzij ons fantastisch technisch team kunnen wij zelfs technische en logistieke ondersteuning bieden op alle Europese racetracks.